Skip to content

Smokey Eyes.

juni 9, 2010

Een absolute must trend op het gebied van make-up op de runways is ongetwijfeld ‘smokey eyes’. Dat zijn donker zwart/grijs opgemaakte ogen met een laag mascara. Klinkt simpel, toch zijn er kleine dingen waar je op moet letten. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze look maakt. Enjoy.

1. Allereerst, je brengt over het gehele ooglid de basis oogschaduw op. Een concealer of oogschaduwbasis. (Dit werkt allebei beter dan dat je meteen begint met de oogschaduw want blijft goed zitten). Vergeet geen enkel deel, want dan komen de ‘smokey eyes’ straks veel mooier tot z’n recht.

Bij het bovenste plaatje; let erop dat je ook de basis net ‘tot aan de wenkbrauwen doet. Dus niet erin, maar er vlak onder.

2. Daarna breng je op het bewegend ooglid een donkergrijze oogschaduw aan. Zorg dat de oogschaduw mooi strak overloopt in de basis make-up en zorg dat je geen deel over slaat. Daarna breng je een zwarte oogschaduw aan in de ‘crease’ (arcadeboog). Zorg ook dat dat goed overloopt in de highlighter en natuurlijk de grijze oogschaduw.  Hieronder een afbeelding, let op de 2e tekening!

 Smokey Eyes

3. En tenslotte, je doet de zwarte oogschaduw voorzichtig onder je ogen, en in de buitenste ooghoek en de binnenste ooghoek grijze oogschaduw. Je kunt je look nog echter maken, met een dun lijntje eyeliner, zwarte gelliner of zwart oogpotlood. Let op tekening  hieronder voor het eindresultaat.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Dit is een  korte samenvatting; de uitgebreide versie vind je hier: smokey-eyes-2/

xoxo

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. juni 9, 2010 4:25 pm

  Superleuk artikel, love it!
  xxx

 2. juni 9, 2010 5:19 pm

  Superleuk!
  Ik heb wel eens geprobeerd om smokey eyes te maken, maar het is moeilijker dan je denk XD

 3. juni 10, 2010 2:22 pm

  Nice post! :]

  Ik ga binnenkort een Essence Smokey Eyes maak setje geval kopen, dan zal ik deze tips zeker opvolgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: