Skip to content

Beauty Issue: Mascara

september 12, 2010

Wat word de look van vandaag?..

Mascara is een mooi product, het voegt iets extra’s toe aan je make-up look en het zorgt ook nog voor een mooie oogopslag. Wel zit aan mascara een kleine gebruiksaanwijzing, want too much is ugly.

Wat is mooi?

Foto: Google.

Niet om sommige meiden af te kraken, maar toen ik nog wat jonger was en in zo’n periode zat dat je voor het eerst écht met make-up ging experimenteren gingen sommige van mijn vriendinnen echt heel erg verkeerd met make-up om. Veel te veel wat vaak best ordinair stond. En daar bedoel ik niet mee, een donkere oogschaduw etc. , nee ik bedoel echt vier lagen mascara, slechts vijf wimpers en ogen die amper open konden. En dan nog een dikke laag eyeliner om het af te maken. En dát is juist hetgene dat je niet moet doen wanneer je mascara aanbrengt.

Hier een voorbeeld hoe het Niet moet:

Foto: Google.

Hier ga ik natuurlijk helemaal geen fans meemaken, maar ik wil het toch zeggen, dit is echt onnodig veel. Met iets minder staat het juist mooier. Een veel gezegde quote bij de celebs (o.a. lauren conrad, olivia palermo) : ‘About make-up? Less is More’

Hier een voorbeeld hoe het Wel moet:

Foto: Google

Nou zou het nog wel eens kunnen dat het oog op de afbeelding hierboven een nepwimper is, maar het is wel een goed voorbeeld voor mooi mascara aanbrengen. Zoals je ziet heeft het oog hierboven ook niet weinig mascara op, maar wel véél mooier in tegenstelling tot de eerste afbeelding. Wat zijn de verschillen? Allereerst is op de tweede afbeelding veel zorgvuldiger mascara opgedaan waardoor de wimpers langer worden en juist van elkaar scheiden i.p.v. aan elkaar plakken. Ten tweede ziet het mooi opgemaakte oog er een stuk frisser en volwassener uit dan de eerste afbeelding. Je ziet duidelijk dat iemand die zich netter opmaakt ook een stuk meer ervaren is met make-up. Kijk maar naar bekende personen. Zelfs met nette mascara zien ze er een stuk leuker uit.

Je ziet dat Audrina Patridge duidelijk is opgemaakt, maar wel super mooi. Ondanks dat je de make-up goed ziet zitten, is het niet overdreven.

Hier heb ik nog wat extra tips voor hoe je mooi, veel en lange wimpers met mascara kunt crieeën zonder het gebruik van nepwimpers:

– Hoofdtip, voor iemand die écht lange wimpers wil is de wimperkruller natuurlijk de sleutel tot het succes. Sommige meiden denken dat hiervan je wimpers afbreken maar dat is en fabeltje. Het enige wat je doet is je wimpers wat meer naar boven buigen waardoor ze iets langer lijken. Belangrijk voor Hygiëne is, is dat je het sponsje dat in de kruller zit na gebruik even schoonmaakt bijv. met water en oogreinigingsmake-up. En verder moet je alleen voor de mascara is aangebracht gebruik maken van de kruller. Als je mascara er al op zit en je gaat dan pas je wimpers krullen, kunnen ze wel afbreken.

– Breng eerst mascara aan op de puntjes van je wimper, en dan in de lengte. Hierdoor lijken ze optisch langer.

– Wanneer je perfect opgebrachte mascara wil zonder klonten kun je het beste van onder naar boven mascara aanbrengen.

– Wil je mascara zonder klonten? Gebruik een wimper kam na mascara.

 Kortom, donker opmaken is mooi, zolang je goed met de make-up omgaat. En als je dat lastig vind, kun je ook eerst wat makkelijker beginnen met minder opvallende tinten zoals bruin en heel licht mascara.

Tips, advies, voorbeelden etc., ik heb het allemaal gegeven. Hebben jullie nog een aanvullende tip op het gebied van mascara?  Schrijf ze in de comments!

xoxo

P.S. Ik krijg heel vaak mailtjes met vragen op het gebied van fashion en beauty, echt bedankt dat jullie ze aan mij stellen. Wanneer je een belangrijke vraag hebt, een probleem of je wilt tips, noem maar op, stuur me een mail! (Adres staat bij ‘About’ rechts bovenaan de site).

 

 

 

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. september 12, 2010 11:57 am

  Goed artikel ! Maar soms ligt het niet persé aan jezelf als je de mascara niet goed aanbrengt, maar is de mascara van een niet zo’n goede kwaliteit en blijven ze aan elkaar plakken ;).
  x Sil

  • september 12, 2010 12:30 pm

   Klopt, daarom is het beter om soms
   iets meer geld neer te leggen voor een mascara,
   dan is de kwaliteit beter. Rimmel, Miss Maybeline,
   Sephora, Oriflame bijv.
   x

 2. september 12, 2010 10:39 pm

  Leuke site heb je! Ook dit artikel is erg goed geschreven, verder niks aan toe te voegen haha ;)

 3. september 13, 2010 2:04 pm

  Handig =) Die van Audrina haar wimpers i love it!

 4. september 13, 2010 4:24 pm

  Jaa precies; die spinnenpoten vind ik ook drie keer niks, haha. (sorry voor de mensen die het dragen..)
  Leuk artikel!
  xxxx Balloon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: